KREM ČORBA OD BUNDEVE

Potrebno je: 1 kašika ulja, 800 gr.bundeve,1 glavica crnog luka, 1 čen belog luka,1 veća šargarepa,so, biber po ukusu,1 kocka supe, malo  karija ko voli, krutoni.
U dublju šerpu sipati ulje, dodati sitno seckan crni i beli luk i očišćenu i na kockice isečenu bundevu i na kolutove isečenu šargarepu. Prodinstati malo i naliti sa vodom. Dodati kocku supe, biber  i malo karija ko voli. Kuvati dok bundeva i šaragarepa ne omekšaju.Štapnim  mikserom izmikasti dok ne dobijete kremastu čorbu. Malo posoliti koliko je potrebno..Ako je gusta dodati malo tople vode i pustiti jedan ključ. Skoniti sa šporeta. Servirati čorbu uz krutone, koje napravite tako što isečete hleb na manje kockice i propržite ih na malo ulja dok ne porumene i postanu hrskavi.